Har du testat detta produktivitetstrick?

Har du någon gång varit i ett dåligt sinnestillstånd och inte har lust med något? Kanske brukar du träna regelbundet men idag har du ingen lust och ställer in träningen? Kanske handlar det om att undvika börja med en tidskrävande uppgift på jobbet?

Här ska du få ett tips på hur du kan ändra ditt dåliga sinnestillstånd genom att ändra ditt fysiologiska recept. Handlade det om en löprunda som blev inställd så bestäm dig att bara göra det i fem minuter. Snöra på dig joggingskorna, börja springa och efter fem minuter har du glömt att du var i ett dåligt tillstånd och du genomför din vanliga runda.

Du kanske känner att du inte orkar dra igång en tidskrävande uppgift på jobbet. Bestäm dig för att bara göra det under fem minuter och starta. Efter fem minuter har du kommit igång och vill inte avbryta arbetet då du kommit igång. Detta är ett sätt att lura din hjärna INTE att fokusera på vad som känns som en stor och tidskrävande uppgift, och istället att fokusera på att bara göra lite, just nu. Och sedan fortsätter du av bara farten.

Bestäm dig för 5 minuter och sedan blir uppgiften gjort. Enkelt eller hur?