Dölj dina privata kalenderhändelser i Pipedrive

Bakgrund - Privata händelser visades för alla

I Pipedrive har det länge funnit kalendersynkronisering med Microsoft 365/Outlook och Google. Nackdelen har varit att privata kalenderhändelser i Microsoft och Google visats synlig som vilken aktivitet som helst i Pipedrive och därmed synlig för alla användare. Det har gått att lösa genom att bygga en automation som skriver över innehållet inne i Pipedrive och inte synka tillbaka till det andra systemet. Det behövs inte längre då Pipedrive uppdaterat funktionaliteten på kalendersynkroniseringen.

 

NYTT - Begränsa synligheten för privata händelser

Från och med den 31 maj 2023 har Pipedrive introducerat en ny inställning för kalendersynkronisering där du kan begränsa synligheten för privata händelser som synkroniseras med Pipedrive från dina externa kalendrar (Google och Microsoft).

Tidigare var alla kalenderhändelser som synkroniserats med Pipedrive synliga för alla användare. Nu ges mer flexibilitet för att respektera den privata inställningen av händelser i kalendern.

Du har nu tre alternativ för att hantera privata händelser från Microsoft och Google:

  • Synkronisera privata händelser som privata
    Händelser markerade som privata i en extern kalender synkas och visas som "Privata" i Pipedrive för alla användare (även kalenderns ägare).

  • Synkronisera privata händelser som offentliga
    Händelser markerade som privata i en extern kalender synkas och visas som offentliga i Pipedrive för alla användare.

  • Synkronisera inte privata händelser
    Händelser markerade som privata i en extern kalender varken synkas eller visas i Pipedrive. Vi rekommenderar inte att använda detta alternativ, eftersom det kan leda till en osynkroniserad kalender och dubbelbokningar.

 

Gäller för framtida eller ändrade händelser

Om du ändrar en privat händelse som synkroniserades innan den här inställningen ändrades, kommer denna händelse att börja visas som privat i Pipedrive.

 

Det kommer mera

Du kommer snart att få information om fler nyheter från Pipedrive som underlättar säljarnas vardag.

Kan du inte vänta? Boka då ett möte med mig så berättar jag mer.

Med säljträning händer det!
— Torbjörn @vojigo