Vi hjälper varandra att göra fler affärer

För ett antal år sedan var jag på en affärslunch och personen frågade om jag var med i affärsnätverket BNI (Business Network International). Jag svarade nej och vid det tillfället hade jag ingen aning om vad BNI var. Jag googlade och kom till bni.nu. Hittade två team i Sundsvall och bjöd in mig själv som gäst.

BNI bygger på kärnvärdet “Givers Gain” (om du börjar ge och dela med dig så kommer du att få tillbaka). Det kändes som att komma hem då det redan var en del av min livsfilosofi.

Jag har varit med i affärsnätverket BNI i mer än tre år. Det startade i Sundsvall, och kort efter att jag gick med så blev jag teamledare för teamet jag tillhörde. Vi hade fysiska lunchmöten varje vecka men då COVID-19 pandemin bredde ut sig så pausades BNI mötena, likt mycket annat i samhället.

Ett av BNI’s sju kärnvärden är “Tradition & Innovation”. Snabbt ställde BNI om till digitala möten via Zoom och då kunde mötena återupptas i digital form. Efter att restriktionerna hävdes så återgick många team till fysiska möten men en del team såg mervärdet av att fortsätta med digitala online möten. Ett av teamen var BNI Let’s Unite.

Vojigos affärer har genom åren förflyttats från att vara lokala och regionala till nationella. Jag har haft en paus i mitt BNI medlemskap av just det skälet. Jag ville hitta ett nätverk bredare än mitt lokala och regionala. En av mina samarbetspartners var med i ett BNI online team och jag bjöds in till att gästa teamet BNI Let’s Unite. Jag upplevde en hög energinivå med engagerade affärspartners som lyckats skapa en härlig atmosfär i den digitala arenan med hjälp av Zoom. Digitala Zoom möten är en stor del av Vojigos vardag så det ligger helt i linje med det egna arbetssättet. Därför tog jag beslutet att gå med i BNI Let’s Unite.

Inom BNI Let’s Unite är vi idag 35 aktiva affärspartner och vi växer hela tiden. Vi hjälper varandra genom att öppna dörrar till vårt eget nätverk.

Kunderna är 4x mer benägna att köpa när de rekommenderas av en vän.
— [Källa: Neilsen]

Jag har tidigare skrivit en bloggartikel om referensförsäljning. Klicka här >> för att läsa den.

Vill du göra fler affärer? Kom då som gäst till ett av BNI Let´s Unite digitala online-möten på onsdagar 07.20-09.00? Hör av dig till mig så bjuder jag in dig.

Med säljträning händer det!
— Torbjörn @vojigo