FinxS Säljbedömning - ett verktyg för konkreta diskussioner om säljarens utveckling

Jag har varit ganska skeptisk till olika testverktyg tills jag fick se FinxS Säljbedömning.

FinxS Säljbedömning är ett konkret verktyg för konkreta diskussioner om säljarens utveckling, motivation och fulla potential.

Att veta var man ska börja när det gäller utveckling kan vara överväldigande. FinxS Säljbedömning ger tydlig och konkret information för att skapa en plan för framgång.

FinxS Säljbedömning är utformad för att identifiera respondentens nuvarande kompetensnivå inom 18 kritiskt viktiga säljkompetenser för framgångsrik försäljning.

Säljtankesätt är hur säljaren naturligt ser på försäljning. De beskriver hur säljaren naturligt skulle hantera försäljning och är mer permanenta, mer spontana och kommer sannolikt att betonas när säljaren känner sig pressad. Tankesätt är:

  • Ett typiskt sätt för en person att uppnå resultat.

  • Ett typiskt sätt för en person att närma sig problem och lösa dem.

Säljkompetenserna består av en till tre säljtankesätt. Säljkompetenserna påverkas av säljarens egna erfarenhet inom försäljning, inställningar till försäljning, den nuvarande säljmiljön och säljarens färdigheter. De är lättare att utveckla och kommer sannolikt att variera mer på kortare tid än tankesätten.

Alla gillar inte försäljning, inte ens säljare. Även de som säger att de gillar försäljning, ogillar det ibland och även de som säger att de alltid gillar försäljning hittar ibland på ursäkter. De som inte känner sig motiverade och tillfredsställda inom försäljning kan enkelt rikta sin uppmärksamhet mot andra uppgifter snarare än att bara fokusera på kunderna samt utveckla sin affärspotential. Ursäktindex är en indikator på hur troligt det är för en person att skapa ursäkter.

Genom att kombinera säljteorin, Behovsnivå – Säljcykelns längd - Kundrelation, får vi fram olika säljroller som rankas och speglar säljarens nuvarande kompetensnivå. FinxS Säljbedömning beräknar en procentuell matchning för varje säljare för var och en av säljrollerna. Detta ger dig en tydlig förståelse av säljarens mest passande roll i organisationen.

FinxS Säljbedömning är speciellt utformat för försäljningschefer, teamledare, säljteam och säljare som vill förbättra sig.

FinxS Sales Capacity Assessment User Certificate

This is to certify that Torbjörn Johansson participated in, and successfully completed Sales Assessment trainer certification training.

5th April 2022, Eeva Petersson, Extended DISC Sverige

Jag är nu certifierad att använda verktyget FinxS Säljbedömning. Verktyget fungerar utmärkt i kombination med säljcoaching, säljträning, karriärplanering, grupputveckling och rekrytering. Kan genomföras på individ och gruppnivå. Resulterar i tydliga handlingsplaner.

Vill du veta mer om FinxS Säljbedömning? Boka då ett samtal med mig nedan.

Med säljträning händer det!
— Torbjörn @vojigo