Spara tid när du ska mejla dina kunder eller prospekts

Nyligen skrev jag en bloggartikel om att spara tid. Jag gjorde ett räkneexempel där 5 minuters besparing per dag blir (5 min x 5 dagar x 40 veckor) = 1000 min = ca 17 timmar per år, det är 2 dagars besparing. Nu ska jag visa ytterligare ett sätt att några spara dagar under ett år.

Vem har inte letat bland gamla mejl för att kopiera texten och sedan byta ut viss information så mejlet blir anpassat för den nya mottagaren. Det har i alla fall jag gjort. Men inte längre!

Jag använder Pipedrive CRM för att skicka mejl till mina kunder och prospekts. I Pipedrive kan man skapa mejlmallar som också kan innehålla Pipedrive variabler (på samma sätt som Pipedrive Dokument för offerter och avtal). Variablerna är standard och egendefinierade fält som finns i Pipedrive.

När jag ska skicka ett mejl kan jag då välja vilken mall jag vill utgå ifrån. I exemplet nedan har jag använt två Pipedrive variabler, FÖRNAMN på personen och FÖRETAGSNAMNET.

Då det är dags att skicka mejlet så gör jag det från AFFÄRen det gäller. Då populeras variablerna med de faktiska värdena på person och företag.

Mejlmall 1.png
Mejlmall 2.png

Så det är bara att fundera på vilka mallar jag behöver och sedan skapa dessa och då har jag ganska snabbt sparat minst 5 minuter per dag. Självklart kan jag lägga in en mejlsignatur som sedan används i alla mallarna.

Dessutom erbjuder Pipedrive mig spårning på mina skickade mejl (när mottagaren öppnar mejlet samt klickar på länk).

Tack Pipedrive för att ni hjälper mig att arbeta effektivt!

Med säljträning händer det!
— Torbjörn @Vojigo