Skicka nyhetsbrev och kampanjer med Pipedrive Campaigns

Idag använder många företag Mailchimp för att skicka ut e-nyhetsbrev. Mailchimp är ett relativt billigt verktyg och också enkelt att använda. För att få Mailchimp att fungera optimalt med Pipedrive behöver man använda Zapier för integrationen, vilket medför en extra transaktionsbaserad kostnad.

Men du finns ett alternativ! Pipedrive har för en tid sedan släppt funktionen Pipedrive Campaigns. (Du hittar den nya ikonen ovanför kuvertet, e-post, i svarta listen till vänster.) Grundfunktionaliteten är på plats och automatiseringar kommer att släppas under hösten. Vid årslutet är Campaigns nästan en fullvärdig ersättare till Mailchimp, med en reservation. Om du använder RSS feeds för att skicka ut nyhetsbrev från hemsidan så är den funktionaliteten ännu inte planerad i Campaigns. Anser du att det är en viktig funktion, lägg då gärna en kommentar om det på mitt inlägg i Pipedrives Community här>>.

Hur fungerar Campaigns?

Först behöver du göra vissa inställningar för att kunna skicka mejlen. Vilken person och e-postadress ska vara avsändare, företagsuppgifter samt ansluta kontot till domänen du ska använda för mejlutskicken. I mitt fall vojigo.se.

Du kan sedan definiera egna e-postmallar eller använda mallar som följer med Campaigns. Du känner igen blocken att använda i bilden nere till höger.

Sedan är det dags att bestämma vilka som ska få utskicket. På Personer under Kontakter i Pipedrive så har ett nytt fält skapats, Marknadsföringsstatus vilket kan ha två värden, Prenumererar eller Inget samtycke. Utifrån det fältet kan du bygga ett filter för att hitta vilka personer som ska ha utskicket. Endast de som prenumererar kan användas i Campaigns.

Sedan är det bara att fylla i några fält, koppla mallen och bestämma när utskicket ska skickas, antingen direkt eller schemalagd.

 

Vill du veta mer om Pipedrive Campaigns? Boka då ett samtal med mig nedan.

Med säljträning händer det!
— Torbjörn @vojigo