Varför ska du använda video inom B2B försäljning?

Att göra affärer handlar om att bygga relationer och skapa förtroende. Historiskt har man gjort detta genom att ringa “kalla samtal”, skickat e-postmeddelanden och genomför fysiska möten. Sedan kom olika sociala medier, där man skickar meddelanden via t.ex LinkedIn och därefter digitala möten via Zoom, Teams eller Meet.

Det är fortfarande ganska ovanligt att få en personlig, en-till-en-video i mejlinkorgen. Konstigt då e-postmeddelanden med "Video" i rubriken har 8 gånger större sannolikhet att öppnas och 3 gånger större sannolikhet att få ett svar. Även om potentiella kunder inte svarar på det första meddelandet så skapar videor förtroende.

Video förmedlar information till tre olika sinnen samtidigt via bilder, ljud och text. En minut tillbringad med att läsa ett e-postmeddelande med en skärmdump går inte att jämföra med en minuts video där man gör en enkel demo av en funktion i ett program.

Video används inte bara för prospektering (även om det är väldigt effektivt där). Du kan använda video under hela säljprocessen för att fånga uppmärksamhet, förflytta affärer framåt och stänga nya affärer.

Jag själv har använt video under några år genom offertspårnings- och e-signeringsverktyget GetAccept. Där skickar jag en videohälsning till mottagaren innan hen kan läsa offerten jag skickat.

Jag har under en tid letat efter en videoapplikation som passar min digitala verktygsportfölj.

Många vet att det är svårt att hitta rätt digitala verktyg (en djungel av olika applikationer). Som alltid är det viktigt att verktyget är ENKELT att använda och kan kombineras med den övriga digitala plattformen. Det ska vara enkelt att starta en videoinspelning direkt i den applikation du jobbar i och automatiskt infogas, innan det ska skickas.

I mitt fall ska videoapplikationen fungera tillsammans med: Pipedrive CRM, LinkedIn, LinkedIn Sales Navigator, Klenty och Google Mail.

Pipedrive CRM - e-post

LinkedIn meddelanden

LinkedIn Sales Navigator

Klenty - e-posthantering

Google Mail

Chrome tillägg

Då jag använder webbläsaren Chrome så ska videoapplikationen självklart kunna startas via Chrome-tillägget.

I bilderna ovan så ser du en liten röd kamera ikon (förutom Klenty som är ofärgad). Där startas videoinspelningen. Vilket videoapplikation jag valde berättar jag i nästa veckas bloggartikel.

Med säljträning händer det!
— Torbjörn @vojigo