Ifyllda webbformulär skapar nya affärsmöjligheter i Pipedrive

Använder ni formulär på era webbsidor? Inte ovanligt att man då får ett e-postmeddelande då det är ifyllt, men vad händer sedan? Har man otur måste man manuellt mata in uppgifterna i sitt CRM, men inte om man använder Pipedrive och Pipedrives formulär. Här kommer ett litet exempel på hur det fungerar.

Jag vill skapa ett formulär där ett prospekt kan skicka in vilka tjänster de är intresserade av. Jag bygger då formuläret som kan använda alla fält från Organisation, Person och Affär/Prospekt, även egendefinierade.

PD formulär 0.png

Jag talar om vad som ska hända då personen tryckt på SKICKA.

I detta fallet omdirigerar jag dem till Vojigos hemsida samt väljer att skapa ett Prospekt (hade även kunnat skapa en Affärsmöjlighet om jag velat).

Väljer prefix WF för att känna igen att det kommer från ett Webbformulär samt vilka jag vill ska ha ett e-postmeddelande. Nu är det klart att publicera på hemsidan.

PD formulär 2.png

När personen kommer till formuläret på hemsidan fyller hen i uppgifterna och klickar på SKICKA. Direkt skickas ett mejl till de som ska ha detta samt.

PD - Formulär 4.png
PD formulär e-post.png

Ett Prospekt eller Affär skapas i Pipedrive med alla uppgifterna från formuläret ifyllda. Inget manuellt arbete behövs. Det enda man behöver göra är att tilldela Prospektet/Affären till rätt säljare.

PD formulär prospekt.png

Vill du testa Pipedrive CRM, så kan du få en 30-dagars kostnadsfri testperiod genom att klicka på gröna knappen nedan.

P.S. Anmäler du dig själv på pipedrives hemsida får du bara 15 dagars testperiod. D.S.

Med säljträning händer det!
— Torbjörn @Vojigo