Pipedrivers: när ska du använda tidslinje vyn?

När du säljer kan du behöva få en visuell representation av dina historiska aktiviteter med en specifik kontakt på ett företag eller ett företag med alla dess kontakter. Detta är ett snabbt sätt att säkerställa att inga viktiga kontakter försummas.

Jag ska nedan beskriva hur du gör i Pipedrive CRM och där kan du använda Pipedrives Tidslinjevy.

Gå till fliken Kontakter och välj Tidslinje för kontakter. Du kan välja att visa tidslinjen för Personer eller Organisationer.

Tidslinjevy för personer.

För varje kontakt på Tidslinjevyn visas de aktiviteter som är kopplade till den kontakten på en horisontell linje. Om du klickar på en aktivitet kommer du att få en snabb sammanfattning av aktivitetens namn och när den var planerad eller utförd och en hänvisning till affärsmöjligheten som aktiviteten är kopplad till.

För att ge en bättre bild av historiken, kan du justera hur lång tid som ska visas på tidslinjen. För att justera detta klickar du på kalenderknappen och väljer hur lång tid som ska visas på tidslinjen. När du valt detta, visas det exakta datumintervallet i sammanfattningen ovanför namnen på kontakterna.

Tidslinjen hjälper dig att upptäcka när det gått lång tid sedan den senaste schemaläggningen av en aktivitet med någon av dina kontakter. För att hjälpa dig att upptäcka när det har gått för länge, kan du aktivera Ställ in uppföljningsfrekvensen för dina personer eller organisationer.

För att aktivera uppföljningsfrekvensen, klicka på pennan , använd reglaget för att ange hur ofta du bör göra någon aktivitet gentemot dina kontakter - från veckovis till årligen. Funktionen aktiveras automatiskt.

När den är aktiverad visar den cirkulära ikonen hur många kontakter som kräver nya aktiviteter, utifrån din valda parameter.

För att lägga till nya aktiviteter så klickar du på + tecknet på höger sida av tidslinjevyn. Välj vilken aktivitet/anteckning/affär du vill lägga till, skriv in relevanta uppgifter och klicka på Spara.

Denna funktion kräver Professional eller Enterprise licens i Pipedrive.

Om du inte är Pipedrive användare idag, kanske du vill testa? Klicka då på knappen nedan och registrera dig så får du en 30-dagars kostnadsfri testperiod (15 dagar mer än om du går till pipedrive själv).