Är det bästa du kan göra, det bästa du kan göra?

Mitt första jobb efter gymnasiet (1980) var som elektriker på ett av våra gruvföretag. Där träffade jag på några personer som gjorde så lite som möjligt. De stämplade in, försvann och stämplade ut när klockan var slagen. Personer som gör så lite som möjligt är nu bortrationaliserade på "alla" företag.

Att göra vad man måste finns det tyvärr många av i arbetslivet. De har tappat motivationen och gör inte mer än vad de behöver för att hålla sig flytande.

Så har vi de som gör sitt bästa i alla lägen. Skillnaden i produktivitet kan vara dubbelt så hög som "måste" personerna. Men är det bästa du kan göra, det bästa du kan göra? Svaret är både JA och NEJ. Här kommer ett exempel: Om du är otränad kanske du gör maximalt 20 stycken situps och det är det bästa du kan göra, just nu. Men vad händer om du gör maximalt antal situps varje dag under två veckor? Då kanske du klarar 30 situps. 

Vart vill jag då komma? Detsamma gäller inom försäljning. Om jag tränar på något så blir jag bättre, oavsett vilken nivå jag är på. Vad ska du träna på idag?

Jag återanvänder devisen från vår golftränare på Öjestrand, Robin: Med träning händer det!

Vill du veta mer om hur man lägger upp ett träningsprogram?