Nyttan att vara tanklös och göra ingenting

Vad är det då för nytta med detta? Jo, det har visat sig att när vi stannar upp våra tankar och vårt görande så öppnar sig nya vägar i vår hjärna. Det har noterats att om vi sitter och mediterar så aktiveras områden i hjärnan som vi trott inte hade någon funktion, kanske som blindtarmen, som vid långvarig stress kan inflammeras och måste opereras bort, bättre det än att få en hjärtinfarkt eller en stroke tänker jag (har egen erfarenhet av stress och blindtarms inflammation, inte roligt).

En annan sak som händer när vi gör ingenting det är att vårt parasympatiska nervsystem aktiveras. Normalt så är vi nästan alltid i den andra delen av vårt autonoma nervsystem, det sympatiska systemet som står för aktivitet, görandet. Vi har ett stort behov av att lära oss att vara i ”none doing”. Testa, det håller i längden och då pratar jag om att göra just ingenting, sitta och titta på en Netflix serie och tro att vi gör ingenting är inte vad jag menar för då är du uppkopplad i det sympatiska systemet, nej gör ingenting, bara är. Lycka till!

Föreläser, utbildar och hjälper dig och ditt företag till en lugnare vardag med hjälp av enkla metoder som får dig och företaget att må bättre.
— Gästbloggare: Roger Kangas

Vill du komma i kontakt med Roger? Mejla honom här: roger@rogerkangas.se