Pipedrive + Pointagram = SANT

När jag vill använda något nytt digitalt verktyg så vill jag att det ska kunna integreras med mitt säljstödssystem (CRM) Pipedrive. Allt för att jag ska slippa mata in saker flera gånger utan jag gör det i Pipedrive och sedan överförs resultatet automatiskt till de andra verktygen. GetAccept är ett bra exempel som jag beskrivit tidigare, läs här.

Nu var det dags att hitta ett verktyg som kan visualisera spelifiering (gamification) utifrån vilka aktiviteter som utförs i Pipedrive samt vilka affärer som vi vinner. Som vanligt så skannar jag Pipedrives marknadsplats för att se vilka app alternativ som finns tillgängliga. Hittade tre leverantörer, bokade in mig på demo hos två (den tredje kunde man inte boka demo). Lite förvånad blev jag när jag kopplade upp mig på andra demon och där var Johnny i Stockholm. Jag trodde företaget som skulle genomföra demon var utländskt men där misstog jag mig.

pointagram logo.jpg

Ganska snabbt föll valet på Pointagram. Förutom att de har en produkt som klarar det jag vill ha så vill jag nämna deras kundfokus, deras vilja att jag ska lyckas med Pointagram. Den är OUTSTANDING! Stort TACK till Johnny och Peter.

Alla aktiviteter jag skapar i Pipedrive kan användas i Pointagram, både standard och egendefinierade. Jag kan skapa troféer, individuella tävlingar och lagtävlingar. Jag kan även göra enkla enkäter samt quiz (frågor där det finns rätta svar). Finns även en app som kan laddas ned från App Store. Det förenklar för mig att hålla mig uppdaterad. Dessutom kan man styra ut resultaten på TV-skärmar.

Vad uppnår man då med spelifiering och Pointagram?

  • Tydliggör mål

  • Får löpande feedback om hur det går och hur man ligger till

  • Skapar intresse, lust och gör det roligt!

  • Engagerar människor

  • Ändrar beteenden

  • Förändrar verksamheter!

Nu söker jag Pipedrive användare som vill testa hur spelifiering kan påverka deras verksamhet.

Hör av dig till mig så hjälper jag er att komma igång.