Att leda genom att visa vägen

"Lead by example" - att leda genom att visa vägen.

Min tes är att du kan inte förvänta dig något av någon annan som du själv inte gör.

Som försäljningschef kan det handla om att lämna in tidrapporter i tid eller att använda och uppdatera CRM systemen. Om jag vill att mina säljare ska uppdatera CRM dagligen så behöver jag själv göra detta. Om jag vill att mina säljare ska skriva in kommentarer från genomförda kundbesök så behöver jag göra det själv också o.s.v. Att leda genom att vara ett föredöme har alltid varit min paroll.

Genom att vara ett föredöme inspirerar du andra att göra saker. Se bara på videon nedan.

Bra ledare, leder genom att själv göra. Genom "walk the talk" blir du en person som andra vill följa. När en ledare säger en sak, men gör en annan, förstör de förtroendet - vilket är kritiskt för ett produktivt ledarskap. Här är 10 av många sätt att leda genom exempel.

  1. Ta ansvar. Att skylla på andra kostar dig din trovärdighet, håller gruppmedlemmarna på defensiven och i slutändan saboterar verklig tillväxt.

  2. Var sanningsenlig. Visa att ärlighet vara längst.

  3. Var modig. Gå igenom eld först. Ta beräknade risker som visar på engagemang för ett större syfte.

  4. Bekräfta negativa resultat. Det förenklar för din grupp att göra detsamma och definierar negativa resultat som en del av förbättringsprocessen.

  5. Var långsiktig. Försök igen, igen och igen. Gå över, under eller runt några hinder för att visa att hinder inte stoppar ditt företag eller grupp.

  6. Skapa lösningar. Fastna inte i problem; vara istället den första som hittar lösningar och fråga sedan din grupp efter fler.

  7. Lyssna. Ställ frågor. Fråga för att förstå. Du får värdefull insikt och skapar ett samtalsklimat som uppmuntrar till en sund dialog.

  8. Delegera. Uppmuntra en atmosfär där människor kan fokusera på sina styrkor.

  9. Ta hand om dig själv. Träna, kör inte för hårt, ta pauser. En balanserat grupp, mentalt och fysiskt, skapar förutsättningar för att bli långsiktigt framgångsrika.

  10. Kavla upp ärmarna. Som Alexander den stora ledde sina män i strid, kommer du att inspirera till storhet i ditt företag.