Är du rädd för att misslyckas?

Bättre lyss till den sträng som brast än aldrig spänna en båge.
— Verner von Heidenstam

Jag är den första att erkänna att jag har gjort en massa misstag och det är jag tacksam för. Så många människor är rädda för att misslyckas att de inte ens försöker. Bortsett från själva misslyckandet är de rädda för att känna sig dumma eller bli generade över sitt misslyckande, och så tar de inte risken.

Jag själv har lite problem med ordet “misslyckande”. Misslyckande för mig är när man gör något fel eller misstag och sedan ger upp innan man lyckas “göra rätt”. Jag ska ge ett exempel: min mamma tog körkort när hon var 18 år och kort därefter fick hon sladd på bilen och körde av grusvägen (lindrigt). Hon blev så rädd av händelsen att hon aldrig satte sig bakom ratten igen. Det menar jag är ett misslyckande! Om hon däremot direkt satt sig bakom ratten igen, hade hon skaffat sig en lärdom vad man ska undvika att göra för att få en sladd och på så sätt blivit en bättre chaufför.

Att göra fel är bra. Utan fel kan vi inte gå utanför våra komfortzoner. Utan fel kan vi aldrig lära oss vad som fungerar och vad som inte gör det. Utan misstag kan vi inte bli framgångsrika. Det gäller att inte ge upp. J.K. Rowling skickade sitt första Harry Potter manus till sju förlag innan ett nappade, tänk om hon gett upp efter fem försök! Och tänk på de sex förlag som tackade NEJ! Det gäller att hålla på tills vi lyckas.

Och det bästa sättet att öka din framgång är genom små, små, kontinuerliga steg, som jag kallar "ständiga förbättringar".

Om du bara vässar ditt arbetssätt med 1% varje vecka så har du under det närmsta året förbättrat dig runt 50%. Häftigt, eller hur? Välj då att börja med små förbättringar i de områden som behöver förbättras mest. Ett sätt är att skaffa sig en personlig tränare inom försäljning.

acuity Block
This is example content. Double-click here to enter your account ID and display your online booking widget. Learn more