Att presentera i dialogform

Jag har haft förmånen att gå på ett tre timmars seminarium i ämnet ”Modern presentationsteknik” med David JP Phillips. Den påannonserades med följande: Ett seminarium om hur du med enkla medel trollbinder dina åhörare. Tre timmar som kommer att förändra dina presentationer för alltid. Seminariet hade fått toppbetyg från tidigare deltagare och jag får instämma, det var kanonbra. Jag fick otroligt mycket inspiration och tankar på möjliga förbättringar för att nå ut med mitt budskap. Seminariet avslutades med ämnet ”How to avoid death by Powerpoint”. Här har jag gjort en massa fel. Vilken bakgrund jag väljer, kontrast i bilderna, för mycket text etc. David sa något som jag tog till mig: - Du är presentationen, Powerpoint är ditt visuella hjälpmedel.

Men efter att ha rättat till mina brister så kände jag att det kan vara svårt att föra en dialog utifrån en presentation i Powerpoint, för där är ordningsföljden bestämd. Det är i princip omöjligt att hoppa mellan olika avsnitt utifrån dialogen med kunden. Jag ger inte kunden möjlighet att styra presentationen utifrån intresseområde. Jag är så pass gammal att jag har upplevt overheadprojektor (OH-projektor) och den hade en fördel, jag kunde välja i vilken ordning jag visade plastbladen i realtid.

Hur kan man då uppnå samma flexibilitet som OH-bladen, men elektroniskt? Jag letade på nätet och hittade en produkt som uppfyllde alla mina önskemål inom området "Conversational Presenting". Vill du veta vilken produkt det var? Hör då av dig till mig så berättar jag mer.