Är du en SENnare?

För några år sedan anlitade jag fiskarsonen från Göteborg, Christer Olsson, för att hålla ett seminarium under en personalkonferens. Christer talade om ett antal personer som SENnade. Jag har inte tid, SEN, inte nu, SEN. Att VETA men inte GÖRA förändrar ingenting. Det är väl inte du? Sören Kierkegaard, en känd dansk filosof har myntat följande: "Att våga är att förlora fotfästet en stund. Att inte våga är att förlora sig själv". 

I början när man vill förändra/förbättra något så krävs det disciplin. Lägg en notering i Outlook, på skrivbordet eller något annat. Lägg en uppföljning i slutet på veckan och utvärdera. Hur har det gått? Är det något jag behöver förbättra? Du vet säkert att det krävs drygt 20 dagar i rad för att skapa en vana. På det bara, ge inte upp. Gör som barnen: IGEN, IGEN och IGEN. Ett misslyckande är inte ett misslyckande utan bara ett resultat. Pippi Långstrump har sagt: "Det har jag aldrig provat tidigare så det klarar jag helt säkert." För att bli riktigt duktig på något sägs det att det krävs 10 000 timmar vilket motsvarar ca fem år. Kom ihåg att allt startar med att genomföra den första timmen, och sedan nästa, och nästa…

Vill du veta mer om hur man uppnår personlig effektivitet?