Att hitta B2B säljorganisationens navigationssystem

Att hitta B2B säljorganisationens navigationssystem

Ett navigationssystem visar vart man är, vart man ska och hur man tar sig dit. De flesta företag (men inte alla) har en säljprocess uppdelat i olika etapper. Hur vet jag då om jag kommer att nå mitt mål? Hur ska jag hålla motivationen uppe då utfallet kan dröja ett helt år?

3 steg för en lyckad säljpresentation

3 steg för en lyckad säljpresentation

Detta är en enkel men ändå mycket effektiv 3-steg raket. Du identifiera problemen och dess konsekvenser, förklarar hur din lösning löser dessa problem och sedan avslutar du med att förklara vilka fördelar (nyttor) de kan förvänta sig att få. Följer du detta recept kommer dina säljpresentationer att hjälpa dig att vinna fler affärsmöjligheter.

Dags att ta fram en säljplanering för 2020

Dags att ta fram en säljplanering för 2020

”Om du inte vet vart du ska så spelar det inte heller någon roll vilken väg du tar.” Du kanske känner igen svaret som sjuåriga Alice fick av katten i Lewis Carrolls bok "Alice i underlandet" från 1865 när hon frågar efter vägen. Betydelsen av att vara tydlig och konkret när det gäller målen för en säljorganisation kan inte underskattas.

Men hur gör man då?

Vill du överträffa dina säljmål 2020? Ligger du redan efter?

Vill du överträffa dina säljmål 2020? Ligger du redan efter?

De flesta har inte börjat fundera på 2020 år försäljningsmål utan har fullt upp med att slutföra 2019. Men är det inte dags att börja fundera på 2020? Varför då kanske du undrar? Hur kan jag ställa frågan: "Är du redan efter?" Därför att starten 2020 är en konsekvens av slutet 2019.

En digital lösningen för att hantera personuppgifter enligt GDPR

En digital lösningen för att hantera personuppgifter enligt GDPR

De flesta företag har skrivit en Integritetspolicy men det räcker inte. När ni vill behandla personuppgifter i er verksamhet måste ni följa dataskyddsförordningen. Det betyder bland annat att ni ska stödja er på någon av de sex rättsliga grunderna. Utan en rättslig grund är personuppgiftsbehandlingen inte laglig. Ni behöver därför ha kontroll på vilken rättslig grund som gäller för respektive person när ni sparar personuppgifter. Lösningen heter OptInsight!

5 sätt spelifiering kan öka ROI för säljstödssystem (CRM)

5 sätt spelifiering kan öka ROI för säljstödssystem (CRM)

Ett säljstödssystem värde beror på vilken information som matas in i det. Att hålla informationen uppdaterad garanterar att säljarna kan samverka med kunder på det mest effektiva och lönsamma sättet. Men om säljstödssystemet inte uppdateras konsekvent och korrekt blir det ett mycket mindre värdefullt verktyg för säljarna och företaget. Säljstödssystemets ROI är mycket beroende av kvaliteten och konsistensen i den information som säljarna matar in. Att få säljare engagerade med att mata in sin information är en av de största utmaningarna för att få en bra ROI. Hur kan då spelifiering öka säljstödssystemets ROI?

3 steg för att undvika en uppblåst säljpipeline

3 steg för att undvika en uppblåst säljpipeline

Som försäljningschef är en av de mest utmanande uppgifterna att hantera sitt säljteams säljpipeline. Med tiden blir säljpipelinen uppblåst av affärsmöjligheter som inte längre är aktuella och relevanta. Men genom att använda tre enkla steg så kan du hjälpa ditt säljteam att bättre hantera sina affärsmöjligheter och förhindra en uppblåst säljpipeline och en högst irrelevant säljprognos (som baseras på affärerna i säljpipelinen).

Vad gör du när kunden inte har någon budget?

Vad gör du när kunden inte har någon budget?

Du har genomfört ditt kundmöte och kanske till och med träffat kundämnet ett antal gånger. Personen du träffat har visat ett konkret intresse för dina tjänster/produkter och du har fångat tydliga köpsignaler. Du har byggt upp ett starkt “business case” och kan påvisa en kort återbetalningstid (pay off). Då är det dags att stänga affären, tänkte du! Men plötsligt säger kundämnet: "-Vi har ingen budget för detta i år”.

Har du testat detta produktivitetstrick?

Har du testat detta produktivitetstrick?

Har du någon gång varit i ett dåligt sinnestillstånd och inte har lust med något? Kanske brukar du träna regelbundet men idag har du ingen lust och ställer in träningen? Kanske handlar det om att undvika börja med en tidskrävande uppgift på jobbet? Här ska du få ett tips på hur du kan ändra ditt dåliga sinnestillstånd genom att ändra ditt fysiologiska recept.